Страви з яловичини рецепти з фото легкі в приготуванні

2

Страви з яловичини рецепти з фото легкі в приготуванні. Яловичина серед м’ясних інгредієнтів нашої російської кухні займає почесне місце. При цьому під яловичиною розуміють м’ясо будь-якої великої рогатої худоби. Найчастіше основу рецептів з яловичини становить коров’яче м’ясо. У той же час західна кухня відносить м’ясо корів до другого сорту. А ось перший сорт на заході представлений насамперед м’ясом бичачим.

У нас же акцент, якщо говорити про сорти яловичини, робиться на місце вирізки. Так, філі, с, верхня частина поперекову частину, а також антрекот віднесені до вищого сорту. Такі вирізки підходять для тушкування і смаження. Для котлет і м’ясних рулетів береться яловичий фарш. Він підходить і для створення зраз або начинок. Для додавання в суп прийнято брати нижню вирізку поперекову частину, пашину або огузок. Яловичина в тушкованому вигляді чудово поєднується з грибами, будь-якими видами овочів і навіть кашами.

Сьогодні за прикладом західних багато професійні кухарі готують страви на основі замоченою в червоному вині яловичини. Не всі знають, але яловичину доречно доповнювати і фруктами. Якщо гаряче блюдо, то в якості гарніру до цього м’яса ідеально підійде картопля, відварений рис або овочі. Холодну яловичину рекомендується доповнювати гострим або кисло-солодким соусом. Щоб пізнати всю вишуканість смаку яловичого м’яса, почніть практикуватися на досить простих рецептах.

Ось список страв з яловичини рецепти з фото легкі в приготуванні: прикладом може бути яловиче м’ясо відварне з різними овочами. Для даного рецепту більше підходить жирна яловичина. Беріть зовнішню частину з задніх ніг або лопатку. М’ясо поріжте таким чином, щоб вийшли шматочки не більше трьох сантиметрів. На одну порцію вистачить одного-двох шматочків.

М’ясо опустіть у вже киплячу воду і поваріть в ній десь півтори години. За цей час м’ясо не провариться повністю. Але вам це і не потрібно поки що. Вийміть його з води, а бульйон процідіть.

Очистіть картоплю, ріпу та моркву. Подрібніть цибулю і петрушку. Все перемішайте з рубаною капустою і лавровим листом. Овочами заправте м’ясний бульйон і додайте в нього знову м’ясо. Все щедро посоліть і поперчіть. Далі варіть страва до повної готовності всіх складових. Бульйон буде виступати в подальшому основою для приготування соусу.

Для нього слід розтерти з сіллю часник, додати овочів і досить довго прокип’ятити. М’ясо потрібно подавати у глибокій тарілці, попередньо заправивши його соусом і оточивши овочами. Зверху страву прикрасити кропом або петрушкою.

Дивовижним смаком володіє фарширована яловичина. Вона готується з досить об’ємного м’ясного шматка, який спочатку потрібно трохи обсмажити. Для обжарювання використовуйте топлене свиняче сало. Смажити м’ясо краще з цибулькою і моровью.

Після обжарювання м’ясо залийте червоним соусом і додати трохи білого вина. У такому вигляді м’ясо потрібно загасити. Потім, давши яловичині злегка охолонути, потрібно з самого верху м’ясного шматка відрізати тонкий шар. Його надалі ви повинні будете використовувати в якості своєрідної кришки. У шматку далі необхідно вирізати середину, залишивши не зворушеним дно і стінки. Відокремте три чверті від серединної вирізки і поріжте на більш дрібні шматки. Підсмажте на олії трохи білих грибів або печериць разом з оливками. Потім залийте бульйоном, що залишився від смаження м’яса. Всі посипте перцем і сіллю.

Одержаний м’ясний фарш опустіть у створений до цього горщик з того ж м’яса. Зверху, як ви здогадалися, потрібно докласти та кришечку. Горщик з м’яса обсипте сирної стружкою, побризкайте на нього маслом і відправте в духовку, щоб він ґрунтовно запікся. Кілька екстравагантним вийде смак яловичини, якщо її запекти разом з сиром.

Яловичий шматок масою триста грам відваріть і після наріжте досить широкими шматками, в товщину складовими по одному сантиметру. У топленому маслі борошно і розмішайте полийте все бульйоном, що залишився після варіння. Це буде основа для майбутнього соусу. В якості складової у ньому потрібно передбачити заливку білим столовим вином. Дану масу прокип’ятіть протягом семи хвилин, постійно помішуючи. Все не забудьте посолити.

Наприкінці в цю масу потрібно додати мускатного горіха. Приблизно половину утвореного соусу вилийте в ємність для запікання. Її також посипте сирної стружкою. У ємність акуратно складіть м’ясні шматочки, зверху їх також полийте соусом і посипте сиром. Готуйте яловичину з сиром в духовці хвилин десять. Досить часто на основі яловичини кулінари готують зрази.

Яловичину тонко поріжте і відбийте ці шматки дерев’яним молоточком. Потім, коли м’ясо стане досить плоским, покладіть на нього фарш з шинкованої цибулі, пшеничних сухарів, відварених яєць і попередньо обсмажених грибів.

Коли фаршировану масу станете загортати, у вас повинні вийти невеликі ковбаски. Кожну з них перев’яжіть ниткою, рясно посипте сіллю і обсмажте трохи. Після ковбаски потримайте приблизно годину в бульйоні.

Вийнявши м’ясо, приберіть з нього нитки. У бульйон, що залишився, додайте томатну м’якоть, борошно, а також овочеву нарізку. Всі разом варіть близько двадцяти хвилин, в кінці процідіть. Отриманим соусом рясно полийте яловичину і ще злегка її тушкуйте на слабкому вогні, накривши посудину кришкою. Зрази перед подачею до столу теж слід заправити соусом. Вони чудово поєднуватимуться з пюре з картоплі або з гречаною кашею, а також з рисом.

Як бачите, яловиче м’ясо надає безмежний простір для кулінарної фантазії. Використовуйте ці рецепти в якості основи, не соромлячись трохи коригувати або доповнювати якимись своїми уподобаннями.

Джерело: http://dril.com.ua/