Прості і смачні рецепти страв з курки з фото

2

Індичка і курочка – це дуже смачне м’ясо. Що ж приготувати з цього м’яса швидше, а так само просто і смачно? Давайте подивимося!

1) Салат з рисом і куркою.

Візьміть:
– дикий рис і білий басматі (200 грам);
– сіль;
– молодий горошок (125 грам);
– йогурт (250 грам);
– перець;
– цукор;
– цедру лимона і лимонний сік;
– рослинна олія, приблизно дві столові ложки;
– зубчик часнику;
– черешкова селера (2 стебла);
– моркву (2 штуки);
– куряче філе, філе – 400 грам;
– дві столові ложки топленого масла;
– радіччіо (качан).

Як готувати?
Відваріть рис у воді з сіллю. На упаковці має бути інструкція. Помийте горошок і бланшируйте його з рисом приблизно 3 хвилини. Злийте воду.

Щоб зробити соус, перемішайте олію з йогуртом, додайте цедру лимона, залийте лимонним соком і ще раз перемішайте. Наріжте часник дрібніші, і додайте сюди ж. Посоліть, додайте цукор і перець. Помийте моркву і селеру. Почистіть і поріжте овочі довгими скибочками. Розкладіть їх разом з рисом і горохом по тарілках. Філе помийте, обсушіть його з допомогою паперового рушника. Наріжте м’ясо смужками. Смажте його на топленому маслі приблизно 7 хвилин. Додайте сіль і перець. Радіччіо гарненько помийте, обсушіть, щоб з нього не стікала вода, і крупно порвіть. Додайте в салат. Покладіть зверху готове філе. Соус потрібно подавати окремо. Це страва з курки дуже смачне, а рецепт досить простий

2) Рулети з філе курки.

Візьміть:
– філе курячої грудки (2 штуки);
– заморожений шпинат (200 грам);
– 3 столові ложки рослинної олії;
– сметану (75 грам);
– борошно (три ложки);
– помідори черрі (500 грам);
– бульйон (200 мл);
– вершки (100 мл);
– часник (два зубчики);
– перець;
– сіль.

Як готувати?
Смажте шпинат. Відіжміть і порубаєте його. Філе розріжте, відбийте. Додайте сіль і перець. Змастіть м’ясо сметаною. Покладіть шпинат на курку. Зробіть рулетики і закріпіть їх шпажками. Обваляйте рулети в борошні. Розігрійте духову піч до 180 градусів. Обсмажте рулети на сковорідці до появи золотистої скоринки. Покладіть їх у форму і помістіть в духовку приблизно на 8 хвилин. Наріжте помідори черрі. Почистіть і дрібно наріжте часник. Обсмажте помідори черрі і часник. Додайте бульйон і варіть приблизно 2 хвилини. Додайте вершки. Нехай бульйон закипить, після приправте його. Коли страва буде готове, полийте її соусом. На жаль, у мене покрокового фото, так що вставив фотку вже готового страви. Цей рецепт з курки теж простий і смачний.

3) Салат з індичкою і огірками.

Візьміть:
– індичку (600 грам);
– печериці (50 грам);
– салат (200 грам);
– волоські горіхи (50 грам);
– огірок;
– моркву (2 штуки);
– цукіні;
– кайенский перець;
– жовтий і червоний перець;
– рослинна олія (2 столові ложки);
– лимонний сік (50 мілілітрів);
– бульйон (100 мл).

Як готувати?
Помийте індичку. Наріжте її смужками. Порвіть листя салату. Огірок і цукіні наріжте кружальцями. Гриби наріжте скибочками, а перець – смужками. Натріть на тертці моркву. Обсмажте цукіні і печериці. Викладіть в миску. У тому ж маслі прожарте індичку. Посоліть її і додайте до грибів. Налийте в сковороду бульйон. Нехай він закипить, після чого знімаємо з вогню і разу ж додаємо лимонний сік і мелений перець. Перемішайте перець, моркву, огірок. Наверх покладіть гарячу індичку з овочами. Посипте блюдо волоськими горіхами і полийте бульйоном, який не потрібно охолоджувати.

4) Китайський суп з качки.

Візьміть:
– качку (кілограм);
– рисову локшину (250 грам);
– корінь імбиру (близько 50-70 грам);
– лимон;
– зелена цибуля (100 грам);
– мандарин (2 штуки);
– апельсин (2 штуки);
– гвоздику (4 бутона);
– морську сіль;
– паприку (щіпку);
– білий перець (щіпка).

Як готувати?
Відваріть качку, потім обробіть її на середні шматки. У утворився бульйоні зваріть локшину. Розберіть на часточки по одному мандарину та апельсину. З фруктів, які залишилися, потрібно вичавити сік. Розріжте навпіл імбир. Одну половинку наріжте, а другу потрібно натерти і прожарити. Закип’ятіть бульйон. Додайте гвоздику, імбир, потім варіть все це приблизно п’ять хвилин. Процідіть бульйон в чисту каструлю, потім до нього додати фруктовий сік і доведіть до кипіння. Все це потрібно варити 3 хвилини. Покладіть локшину в тарілки. Туди ж помістіть і качку. Залийте блюдо бульйоном, закиньте в нього зелений цибулю, смажену імбир і шматочки фруктів. Додайте сіль і перець.

Джерело: http://msmirnova.ru/