Чим корисна капуста для організму

2

Чим корисна капуста. Медики стверджують, що в капусті багато потрібних речовин. Вуглеводи і мінеральні речовини (кальцій, фосфор, калій, вітаміни С, групи А і В), також рослинні білки.
Добову потребу організму у вітаміні С і вітаміни групи А і заповнюють двісті грам свіжої капусти. Так як в капусті також містяться Р-вітамінні речовини, то вітамін С краще засвоюється організмом і захищає його від крововиливів і порушень у системі кровоносних судин. Капустяний сік дуже корисний. Він дуже вітамінізований. Капустяний сік використовується для лікування різних хвороб. Він діє як протизапальний і антисептичний засіб. Однак його не можна пити при високій кислотності і подразнення шлунка.

Ще з давніх пір капустяний сік застосовують при лікуванні цукрового діабету та цинги. До того ж, капуста популярна в народній медицині своїми сечогінними властивостями, і застосовується при водянці, подагрі і жовтяниці. Якщо у вас кашель, пийте сік свіжої капусти з додаванням цукру. Розбавте сік водою, і можете полоскати хворе горло. Свіжі капустяне листя лікують гнійні рани, фурункульоз, екзему, опіки, виразки. Капустяний розсіл і сік – це високоактивні вітамінні напої. Пийте сік відразу після приготування, а то він втратить всі свої корисні властивості.

Запам’ятайте, що в свіжої квашеної капусти більше поживних речовин, ніж у капусти, заготовленої для довгого зберігання. Така капуста допомагає виділенню жовчі та шлункового соку. У сирої капусти є також тартронова кислота, що належить до речовин, що зупиняє накопичення жирів в організмі. Але при приготуванні вона гине разом з іншими корисними речовинами. Тому при надмірній вазі, важливо їсти капусту, свіжої або квашеної.
Спробуйте приготувати салат з свіжої капусти.
Вам знадобиться: 200 г капусти, 3 редиски, 1 огірок, 1 болгарський червоний перець, ложка лимонного соку, оливкова або соняшникова олія, сіль за смаком.
Поріжте редис і огірок часточками, а перець соломкою. Капусту нарубайте тонкою соломкою, пам’ятайте руками, щоб виділився сік, і перетріть з сіллю. З’єднайте всі овочі, полийте їх лимонним соком, заправте маслом і перемішайте. Ваш вітамінний капустяний салат готовий! Вийшло яскраво і соковито, а найголовніше – дуже корисно. Не забудьте і про капустяному соку. Пийте його по мірі можливостей. Приємного Вам апетиту!

Джерело: http://drpepper.org.ua/